K roku 2018

Máme za sebou náročné obdobie, ani ja nie som výnimkou. Minulý rok bol podľa niektorých rokom Fénixa, ktorý povstal z popola a myslím, že to mnohí môžete potvrdiť.

Takto pred rokom som písala o nastávajúcich energiách a spomenula, že:  vzniká veľa príležitostí na vytvorenie spolupráce, na spájanie sa. Spolupráca však musí byť obojstranne výhodná, založená na starých a overených pravidlách, pretože Saturn v Strelcovi nedovolí nič iné. Aj keď bude stále existovať tlak na získanie a preskupenie moci (Pluto v Kozorožcovi), vznikne pár príležitostí, aby sme sa z nevýhodnej spolupráce vymanili (Jupiter vo Váhach – Urán v Baranovi, Saturn v Strelcovi). Popri tom všetkom bude mať každý príležitosť na množstvo veľmi osobnej a vnútornej práce smerom k rozvoju vlastnej duše (Neptún v Rybách, Chirón v Rybách).

Rok Kohúta mňa osobne prekvapil vo svojej sile. Skutočne, pri osobných príbehoch ľudí, ktorí so mnou zdieľajú svoje najhlbšie skúsenosti, môžem potvrdiť, že v mnohých prípadoch sa prejavil boj o moc, snaha o získanie prevahy u jednotlivca, jeho bezohľadnosť, skrátka, Kohút bol na dvore najväčším pánom. Rovnako vzniklo mnoho príležitostí na vymanenie sa z nevýhodného vzťahu. Tam kde nebola vo vzťahu rovnováha, vzťah sa rozpadol. Zároveň vznikli príležitosti na nové stretnutia, alebo oživenie starých dobrých priateľstiev.  Tým, že to bol ťažký rok, u mnohých nastal priestor na osobnú a vnútornú prácu, žiadne flákanie sa, ale poctivý rozvoj vlastnej duše. Bohužiaľ, často cez veľkú bolesť.

Čaká nás rok Psa. Po posledných skúsenostiach nebudem už taká optimistická. Myslím si, že Pes vystrčí svoje drápy, zavrčí a bude si prísne strážiť to čo je jeho, svoj domov, svojich ľudí. Bude však verným.

Tento rok nás čaká zaujímavé planetárne zoskupenie. Všeobecne a s nadhľadom môžeme povedať, že nás bude ovplyvňovať prevažne ZEM a VODA. Teda racionálne a zmyslové. K Plutu v Kozorožcovi sa pred Vianocami 2017 pridal Saturn. Saturn, prísny a spravodlivý učiteľ sa vrátil do svojho domovského znamenia. Na jar sa Urán zo znamenia Barana presunie do Býka. Ostane do jesene, kedy sa na čas opäť vráti do Barana, aby sa potom mohol zas posunúť do zemského Býka. Jupiter máme do jesene vo vodnom Škorpiónovi, Neptún v Rybách. Chirón je v Rybách, od apríla do septembra sa posunie do Barana a vráti sa naspäť do Rýb. Jupiter sa v novembri presúva do svojho domovského znamenia Strelca.

Druhým pohľadom na planéty zistíme, že viaceré planéty budú tento rok vo svojich domiciloch, kde vládnu a cítia sa veľmi dobre. Saturn v Kozorožcovi, Neptún v Rybách a Jupiter v Strelcovi. Zem, voda a na konci roka aj oheň budú môcť byť vyjadrené vo svojich najlepších kvalitách.

Čo možno očakávať od nových energií tohto roka?

Saturnu v Kozorožcovi:

Do popredia sa dostanú témy ako kariéra, múdrosť, archeológia, politika, trpezlivosť, zrelosť, redukcia, pomalosť, tvrdosť, zdržanie, melanchólia, vytrvalosť, odvaha, štruktúra, morálka, cnosť, samota, chlad, neflexibilita, povinnosť, staroba, ambícia, exaktné vedy….

Jupiter v Strelcovi značí:

Duchovný, spontánny, duševný, podnikavý, živý, vzdelaný, optimistický, rozširujúci si obzory…

Urán v Býkovi poznačí:

Peniaze, materializmus, majetnosť, a môže sa spájať s rastom, budovaním, projektovaním a stabilitou.

Chirón v Baranovi ovplyvní tému JA SOM a MÁM PRÁVO BYŤ TU. Pôjde o liečenie vlastnej identity, o možnosť rýchlo sa otriasť z rán a posunúť sa ďalej.

Takto pred rokom som sa v článku A kam sa pridáte vy? nádejala, že nastáva čas na načerpanie nových síl, no bol to veľmi náročný rok, ktorý nám však, tým čo chceli a snažili si, pomohol preladiť sa. Nebudem sa podrobne venovať astrologickým aspektom. Pozývam Vás však, aby ste si so mnou urobili test. Test, ktorý Vám pomôže pochopiť, ktorý živel vás tento rok 2018 bude ovplyvňovať viac:
Určite ste sa s touto tanečnicou už stretli.
Ak sa točí proti smeru hodinových ručičiek, znamená to, že využívate ľavú polovicu mozgu.
Ak sa točí v smere hodinových ručičiek, využívate pravú polovicu mozgu.
To podstatné:
Ak sa točí proti smeru hodinových ručičiek, máte analytické myslenie a teda “SKALNÚ LOGIKU”, bude mať zrejme tento rok na Vás viac vplyv planét v zemských znameniach: Saturn v Kozorožcovi, Urán v Býkovi, Pluto v Kozorožcovi. Ste skôr zberateľom.
Ak sa točí v smere hodinových ručičiek, máte holistické myslenie a teda “VODNÚ LOGIKU”, bude mať na vás tento rok vplyv energia planét vo vodných znameniach: Jupiter v Škorpiónovi, Neptún v Rybách, Chirón v Rybách. Ste tvorcom.
Nič nie je čiernobiele, test si skúste urobiť opakovane, a urobte si vlastný názor.
A teraz vám odporúčam pozrieť si film ŽELARY.
 
Je to krásna metafora na energie, ktoré k nám prichádzajú. Nájdete tam úplnú stratu identity ženy, ktorá bola takmer na vrchole všetkého čo si len mohla priať (Pluto v Kozorožcovi) – mala výborného partnera – lekára, prácu, chcela študovať medicínu (Neptún v Rybách) a venovali sa činnosti, ktorá práve vtedy nebola celkom legálna (Jupiter v Škorpiónovi).  V momente osobnej pýchy, keď uverila, že je dokonalá, však razom prišla o všetko. Akoby s prestupom Uránu medzi Baranom a Býkom bola donútená všetko zmeniť. Identitu (Baran), prácu, bydlisko, materiálne pozadie (Býk) a pre vlastnú záchranu sa musela vydať za staršieho muža a odísť na “miesto na konci sveta” – vrátiť sa k tradičným hodnotám (Saturn v Kozorožcovi). Do lona nádhernej prírody (Jupiter v Strelcovi).
Tam dostáva na výber, poddať sa alebo upadnúť.  Energie v jej živote všetko zničili, aby z ruín mohlo vzniknúť niečo nové. Jej nový manžel sa stáva jej najväčšou životnou láskou, ich vzťah je vzťahom dvoch samostatných jedincov, ktorí k sebe pristupujú s úctou, miesto kde žijú je miestom, kde sa buduje a pracuje a ľudia si pomáhajú. Ak niekto nedodržiava pravidlá ako ich pán Boh prikázal, dostáva okamžitý trest. Nech je to očami rozmaznaného človeka akokoľvek tvrdé, bez trestu voči chybujúcemu jednotlivcovi by upadla celá komunita, lebo všetci sú jedno. A áno, mohla sa zničiť aj sama, pokiaľ by lipla na starom a utápala sa v spomienkach na všetko čo bolo. Chirón v Rybách, Neptún v Rybách, no mohla sa aj vyliečiť a začať liečiť. Tak aj bolo. Je tam toho mnoho, kvôli čomu sa film oplatí vidieť. Určite si ho však pozrite kvôli návratu k tradičným hodnotám.
Milí priatelia, prepožičiam si slová S.N.Lazareva: Byť morálnym a slušným bude výhodné. Verím , že to mnohí už pochopili.
© Astrolucia   

Pridaj komentár